De Schakel bestaat vandaag 30 jaar

Vandaag, woensdag 11 november 2015 vierde de vrouwenvereniging van de Hervormde gemeente IJmuiden-west haar 30 jarig bestaan. In 1985 enthousiast opgericht als tegenpool van de oudere vrouwenvereniging Lydia. Jonge vrouwen, die in het kader van Gods Woord samen kwamen om lief en leed te delen.

Die enthousiaste groep groeide uit tot de huidige club van ongeveer 30 vrouwen, die qua leeftijd veel in die jaren mochten beleven. Trouw ook vanaf het begin. Naast het samenkomen eenmaal per veertien dagen, waren daar de bijzondere momenten van kerkelijke vieringen en creatieve middagen, het ieder jaar meewerken aan de bazaar van de kerk.

Aandacht was er voor elkaar bij ziek en zeer, doch ook bij hoogtijdagen. Aandacht was er ook op deze dag voor het verlies in de loop van de jaren van Mw. Hup. Een blijmoedige schare geplaatst aan gezellig klaar gezette feestelijke tafels.

De vernieuwde rode beukenboom (ter vervanging van de gesneuvelde lindenboom tijdens de storm) werd aan de gemeente geschonken en ieder schepte de benodigde groei aarde op met de zegenbede dat zij een voorspoedige groei zou hebben en de gemeente zal stimuleren krachtig te groeien: de beuk er in!

Een Griekse maaltijd, vooraf gegaan aan zang, verhalen van vroeger enz. verhoogde de sfeer. Dat de vereniging krachtig zal blijven voortgaan onder de zegen van de Almachtige is de bede van de gemeente.

de Schakel 2
naar de volgende foto


terug naar de foto index