vrijdagavond 4 november heeft de kerkenraad een gemeenteavond in de Rank gepland.
Aanvang 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur.

De agendapunten:
  • Beëindiging interim-predikantschap ds. Zijlstra en verder gaan als onze consulent
  • Hoe willen en kunnen we de vacante predikantsplaats in gaan vullen?
  • Wat doet de huidige energiecrisis met onze financiële mogelijkheden en wat kunnen we als gemeente doen om daar zo goed mogelijk mee om te gaan.
  • De aanbesteding van het schilderwerk aan het kerkgebouw en aanvang werkzaamheden
  • Het signaleren van armoede.

• U ziet, punten die ons als gemeenteleden allemaal aangaan. Kom en praat mee.
    Graag tot dan.

************************************************************************

zondag 13 november, Herdenkingsdienst zeevarenden

Gewoontegetrouw wordt er weer een herdenkingsdienst voor de gevallenen op zee georganiseerd. Deze samenkomsten vinden sinds de tweede wereldoorlog jaarlijks plaats. Aanvankelijk werden de zeevarenden herdacht die in de periode 1939 - 1945 het leven hebben gelaten of daarna, nadat ze met hun schip op een zeemijn waren gevaren. In IJmuiden worden inmiddels naast de tanker de Maassluis, ook de scheepsrampen met de vissersschepen Larissa, Catharina Duyvis en Victory herdacht.

De herdenking wordt verzorgd door de heer Jan Ham van het Protestants Koopvaardijwerk Amsterdam. Mocht u het op prijs stellen dat er in zijn toespraak een naam genoemd wordt, dan kunt u daarover met hem contact opnemen. Zijn telefoonnummer is 06-19013866.

Voorgangers in deze altijd indrukwekkende dienst zijn:
    • ds. Cees Haasnoot (Nieuwe kerk)
    • pastor Harald Münch (Engelmunduskerk)
    • ds. Leon Rasser (Protestants Koopvaardijwerk Amsterdam)
    • Het orgel wordt bespeeld door organist Ary Rijke
    • Het Scheveningsmannenkoor verzorgt de muzikale omlijsting

Gewoontegetrouw vindt de dienst plaats in de Nieuwe kerk in de Kanaalstraat in IJmuiden. De datum is 13 november, de aanvangstijd is 15:30. Parkeerplaats is in ruime mate gratis beschikbaar. Na afloop is er gelegenheid elkaar verder te ontmoeten, in het bij de kerk gelegen verenigingsgebouw ‘de Rank’. Voor een kopje koffie of thee wordt gezorgd.

imageterug naar Index